Audicions, concerts didàctics i classes magistrals completen un cartell d’excepció per a la III Setmana Tàrrega de Vila-real

Vila-real prepara la tercera edició de la Setmana Tàrrega. Un esdeveniment que comptarà amb un cartell d’excepció en el qual no faltaran les audicions, els concerts didàctics i les classes magistrals a càrrec de grans intèrprets nacionals i internacionals, que homenatjaran el cèlebre guitarrista i compositor vila-realenc, coincidint amb el 106é aniversari de la seua mort el pròxim dia 15. El regidor de Cultura, Eduardo Pérez, ha presentat hui, acompanyat pel representant de l’Institut per al Desenvolupament Musical, David Eres, la programació prevista per a difondre l’obra completa del músic vila-realenc des de la seua terra natal, en un esdeveniment que tindrà lloc entre els dies 7 i 13 de desembre.

«No acabem de valorar el que representa la figura de Tàrrega internacionalment i és un dels més grans compositors», explica Pérez, qui destaca que «Vila-real té el privilegi de ser el bressol d’aquest importantíssim guitarrista». Per açò, «i per a demostrar al món el que suposa la seua figura», s’ha organitzat una programació que començarà dilluns que ve 7, a les 12.00 hores, amb el concert inaugural de la III Setmana Tàrrega, que tindrà lloc a la Casa dels Mundina i que interpretaran guitarristes de primer nivell, com Elena Lapuerta, Ana Archilés i David Eres Brun.

Entre els dies 9 i 12 de desembre, els concerts es desplaçaran als tres instituts d’educació secundària de Vila-real, on, d’una forma didàctica, acostaran els més joves de la ciutat al reconegut compositor, a través de la seua música i amb explicacions. El dissabte 12 s’oferirà la primera classe magistral programada, que tindrà lloc a la Fundació Caixa Rural, de 10.00 a 14.00 hores, amb els experts Sadahiro Otani, David Eres i Manel García. Una sessió que es repetirà el diumenge 13, de 10.00 a 12.00 hores, a la Casa dels Mundina, a càrrec dels mateixos autors, amb el jove francés Thibaut García. Mitja hora després, se celebrarà el concert de clausura, al mateix lloc, amb les interpretacions del japonés Otani i Manel García, els qui interpretaran part de la seua obra.

La jornada més important serà la del dissabte, a les 20.30 hores, moment en el qual l’Auditori Municipal Músic Rafael Beltran Moner acollirà la Gala Tàrrega, en la qual Sadahiro Otani, Thibaut García i Manel García interpretaran, juntament amb l’Orquestra de Pols i Pua Francesc Tàrrega, l’escola de la Coral Sant Jaume i el grup de cambra de la Unió Musical La Lira les principals peces musicals del vila-realenc més internacional. «En total, entre el concert inaugural, la gala i el concert de clausura, s’interpretarà la integral de les obres del mestre, en un festival que es consolida en aquesta tercera edició, convertint-se en focus de difusió del seu llegat musical», indica Pérez.

Per la seua banda, David Eres ha destacat, a més de la continuïtat del festival, la iniciativa d’organitzar concerts didàctics per a estudiants, que permetran conéixer millor les creacions d’un compositor que, a pesar que les seues melodies són conegudes i interpretades a tot el món, «encara segueix, en part, desconegut». A més, Eres assenyala la «gran qualitat dels solistes convidats i el gran esforç que suposa reunir-los per a formar part d’un esdeveniment tan gran», al mateix temps que ha convidat «a tothom a participar per a conéixer millor a Tàrrega i a gaudir d’aquest cartell d’excepció».

es_ES